« terug naar de overzichtspagina

Hardlopen voor iedereen, zelfs met beperkingen..

Ook altijd gedacht, hardlopen dat is niets voor mij...

De laatste tijd wordt het belang van bewegen steeds meer bewezen in het omgaan met ziektes als diabetes, kanker, hart en vaatziektes, overgewicht ect...

Juist als u iets heeft, waarvan u denkt dat u dat toch echt niet kan, wil ik u uitdagen om toch op uw eigen niveau iets aan uw conditie te doen d.m.v. hardlopen (ook wandelen en nordic walking behoort tot de mogelijkheden)

Ook met langdurige blessures en/of gewrichtsklachten is het de moeite waard om op een iets andere manier, vooral houding, weer opnieuw te gaan hardlopen.

Ik wil graag groepjes begeleiden tot max. 10 personen, min. 5 personen.

Ik ben verpleegkundige (werkzaam op acute opvang interne, opleiding hartbewaking, echter hierin al langer niet meer werkzaam, maar via acute opvang toch regelmatig ervaring met hartpatiënten, diabetes en kanker)

Daarnaast ben ik looptrainer loopgroepen KNAU, looptrainer Nordic walking KNAU, sportmasseur NGS, en ik heb een cursus shiatsu massage gevolgd. Wat sportmassage en shiatsu-massage inhoudt zie je elders op deze site.

Ik heb een work-shop chi-running gedaan enkele jaren geleden, ik loop zelf op deze manier, wat mij veel voordelen oplevert, minder spierpijn en (tot nu toe) geen blessures meer! Daarbij is deze manier van lopen dan ook erg geschikt voor mensen met beperkingen, over hoe en wat…..kom dan eens een afspraak maken.

De trainingen zijn erg laagdrempelig, echt hardlopen is nog niet aan de orde, het gaat meer over informatie, wat kan, wat kan niet..

Een mens kan meer dan je denkt!

Een ervaring van iemand volgt hier...

Hardlopen met kanker

Ja, dat kan en hoe. Dit is mijn verhaal.

Na de zwangerschap van mijn tweede kindje ben ik begonnen met hardlopen. Niet wetend dat ik zwanger was van de derde. Met 20 weken moest ik dan ook stoppen. Jammer maar ik was er van overtuigd dat ik weer zou beginnen na de bevalling. Helaas liep dit in eerste instantie anders.

Na de bevalling, januari 2010, werd er bij mij borstkanker geconstateerd. Dit was begin april 2010. Het was al uitgezaaid dus niet meer te genezen. Een slechte prognose. Ik had nog ca. 3 maanden tot maximaal 1,5 jaar te leven. Onze toekomst viel in het water. Ik voelde me goed en wou hoe dan ook verder en meer doen.

Tijdens de chemo kuren sprak Elly me moed in. "Waarom begin je niet weer met hardlopen?" In eerste instantie dacht ik: "Dat kan toch niet." Maar later dacht ik: "Waarom eigenlijk niet". Juist nu is mijn conditie belangrijk. Ik moet chemische troep opruimen en mijn lichaam scherp en actief hoeden. Dus we begonnen. Heerlijk lopen, genieten van het buiten zijn en mijn hoofd leegmaken. Het ging eigenlijk super. In september 2010 heb ik samen met Elly en een aantal vriendinnen, die ook zijn gaan hardlopen om mij te steunen!, de 5km gelopen tijdens de vrouwenloop in Enschede. Echt geweldig. Het voelde als een overwinning. Als ik dat kon...

De kanker is niet weg en gaat volgens de artsen ook niet weg. Ik ga van de ene chemo naar de andere chemo en loop nog steeds. Het voelt super. Ook de chemo kuren vallen me erg mee. Weinig tot geen last van bijwerkingen. Dit terwijl ik ondertussen de 19e kuur gehad heb. Afgelopen jaar hebben we, tussen de chemo kuren door, weer de vrouwenloop gelopen. Ook de Landgoed twente Marathon hebben we samen gedaan. Voor april staat de halve marathon op de planning. Ik ga ervoor! Met Elly aan mijn zijde. Moet lukken en anders…. Dan wordt het de 10 km. Doelen zijn er om bijgesteld te worden!

NardieHelaas is Nardie op 5 juli overleden.

Met diep respect kan ik terugdenken naar de manier waarop zij zichzelf telkens weer met veel lef en moed de laatste 2 jaar overeind hield en genoot van het leven.

Ze is en blijft een voorbeeld!

Wil je ook beginnen met hardlopen en heb je eerst begeleiding nodig?

Bel of mail rustig voor een afspraak, misschien kan je in een bestaand groepje mee, een eerste keer kan ook als individuele training om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Begin nu, en ga een fitter en blijer leven tegemoet!

Ook met medische problemen blijkt het vaak mogelijk te zijn om te gaan hardlopen op een rustige manier.

Door met een goede houding te lopen blijken rugklachten vaak te verbeteren.

Evt. is het te combineren met orthomoleculaire voeding (zie elders op deze site)

Opgave bij Elly Buijvoets, via mail elly@buijvoets.nl mag ook telefonisch op 0643063815

Trainingen zijn inclusief koffie of thee achteraf met evaluatie over wat kan of niet en met een persoonlijk trainings progamma.

Bedenk dat iedereen gaat sparen voor zijn of haar pensioen, Denk er ook aan dat je je lichaam moet sparen voor als je met pensioen gaat, anders heb je niets aan het opgebouwd pensioen (in geld dan) Een fit lichaam gaat langer zonder klachten mee!!